Flyttemelding

Flyttemelding er gratis å sende. Å melde flytting må du gjøre senest åtte dager etter at du har flyttet. I denne guiden kan du lese mer om hvordan du kan melde flytting.

Flyttemelding

Melde flytting

Når du flytter må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. En flyttemelding kan tidligst sendes 31 dager før du har flyttet og senest 8 dager etter.
Det er helt gratis å melde flytting på nett

Du må ikke glemme å melde i fra om ny adresse til Skatteetaten og til Posten.

Hvis du glemmer å sende flyttemelding kan konsekvensen være at du ikke får tilsendt viktig informasjon, brev og pakker. Det kan ofte føre til unødvendige utgifter som purregebyr og inkasso.

Hvor lang tid tar det å melde flytting

Det tar ikke lang tid å melde flytting. I gjennomsnitt tar det 3-4 minutter å gjøre en flyttemelding på nett. Mange velger å sende flyttemelding før de har flyttet slik at det er ute av verden men siste frist er altså åtte dager etter at du faktisk har flyttet til nytt bosted.

Sammenlign flyttebyrå når du flytter

En flytting er ofte stressende og da er det viktig å ha et flyttebyrå man føler seg trygg på. Men hvordan finner du et pålitelig flyttebyrå? Det er så mange å velge mellom der ute.

De fleste som skal flytte velger å bruke et flyttebyrå i Oslo. Mange av dem tilbyr også andre tjenester knyttet til selve flyttingen, som pakking og utpakking av selve flyttelasset, rydding og søppeltaxi og mellomlagring. Det er derfor mulig å få hjelp til alt som har med flyttingen å gjøre hvis du ønsker det. Men skal du likevel pakke selv, er det mange flyttebyråer som også leverer flyttekasser og pakkemateriell rett på døra.

Trenger du mellomlagring under selve flyttingen kan du leie et minilager i Oslo. Hos Lagerguiden finner du god informasjon om ulike minilager og hva det koster å leie et minilager.

Lykke til med både flyttemelding og flyttingen:)