Kredittkort med cashback

Et kredittkort med en cashbackavtale vil si at utstederen av kredittkortet har en avtale med diverse butikker, bensinstasjoner, restauranter og så videre, om at brukeren av kortet får en viss prosent i bonus når man handler og betaler med det nevnte kredittkortet.

Kredittkort

Kredittkort

Det er vel nesten ingen lenger som ikke har et kredittkort i dagens samfunn, men det er mange som går glipp av mye penger tilbake fordi de ikke har et kredittkort som gir cashback. Så er dette fenomenet som de fleste av oss en eller annen gang har hørt om?

Et kredittkort med en cashbackavtale vil si at utstederen av kredittkortet har en avtale med diverse butikker, bensinstasjoner, restauranter og så videre, om at brukeren av kortet får en viss prosent i bonus når man handler og betaler med det nevnte kredittkortet. Det hørtes kanskje komplisert ut, men det er det absolutt ikke.

Beste cashbackkort i 2022

Noen kjente kredittkort i Norge som tilbyr denne muligheten er blant et kort som heter Flexi Visa som utstedes fra en bank ved navn Santander Consumer Bank, opprinnelig fra Spania med har vanlig finanslisens for å drive bankvirksomhet i Norge. Den cashback man for fra dette kredittkortet er nemlig på 4 % av den totale kjøpesummen, innenfor en valgfri bonuskategori som kan endres fra måned til måned. Kategoriene gjelder innenfor flybilletter, klær & sko, sportsutstyr, drivstoff og elektronikk. Kortet kan sammenlignes med et annet populært kredittkort som heter 365 Privat. Dette kortet utstedes av den Danske Bank, og her har man fast tilgang til 3,65 % av det man handler av drivstoff og øvrige varer på bensinstasjoner (ekstra 30 per liter om man fyller hos Esso), klær og sko. Dette kortet krever ikke at man bytter kategori hver måned, så det er kanskje en smakssak hvilket man liker best.

Men for maks utnyttelse og mest mulig penger tilbake kan løsningen være å skaffe seg begge kortene. Med to kredittkort som gir cashback, kan man ha tilgang til en aldri så liten gullgruve. De fleste kredittkortene som tilbyr denne muligheten har nemlig en grense på maksimal utbetaling på 2.000 kroner per år, og med flere kort er det jo bare å begynne å leke med gangetabellen.

Det finnes også andre kort i Norge som har denne fordelen, og oversikt over flere kreditt kort finner du på siden Kredittkortguide. Alle kortene som er listet der kan du søke direkte online og de fleste gir også et svar med en gang på om søknaden blir godkjent.